середа, 28 січня 2015 р.

22 СІЧНЯ - ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Україна... Золота, чарівна сторона. Земля рясно уквітчана, зеленню закосичена. Скільки ніжних поетичних слів придумали люди, щоб висловити гарячу любов до краю, де народилися й живуть!

У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорозьку Січ, славетну Києво-Могилянську академію. Україна виколисала велетнів сили і духу — таких, як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський... Цей перелік можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. І 22 січня ми святкуємо річницю проголошення Соборності нашої держави. 

На годині спілкування, присвяченій цій подїї, ми з'ясували, що означає слово СОБОРНІСТЬ. Переглянули історичний фільм про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки   
Послухали притчу про те, що краще бути разом, ніж по одинці. Символічно об'єднали всі регіони України





Органзували "живий ланцюг" як символ духовної єдності людей східних і західних земель України (за прикладом, який був організований у 1990 році патріотичними силами між Києвом, Львовом та Івано-Франковськом)


  І намалювали Україну своїми долоньками в синьо-жовтих кольорах






Немає коментарів:

Дописати коментар