вівторок, 9 вересня 2014 р.

Особливості навчання у 5-му класі основної школи

Доброго дня, шановні батьки!
Пролетіло тепле і яскраве літо, і настав новий навчальний рік. Він є особливим для Ваших дітей . Останній рік у початковій школі вони були «старшими», а тепер стануть «наймолодшими» в основній школі. Ваша перша учителька Жанна Дмитрівна передала повноваження  мені як класному керівникові  та учителю математики.  У чому іще особливості цього навчального року, крім зміни учителя? Перш за все,  це різка зміна  умов навчання,  кабінетна система навчання, нові предмети, розмаїтість і якісне ускладнення вимог , що пропонуватимуться учням різними вчителями .
Я впевнена , ви вже знаєте, що з минулого навчального року у системі освіти триває реформа – запровадження оновлених Державних стандартів основної школи. З 1 вересня  наші 5-ти класники навчатимуться за новими  Державними стандартами базової та повної загальної середньої освіти й новими навчальними програми з усіх базових дисциплін.
Серед основних новацій такі: для забезпечення високого рівня знань іноземних мов – учні 5-х класів вивчатимуть дві мови - англійську та німецьку; почнеться вивчення інформатики . Передбачено посилення використання здоровязбережувальних технологій; підвищена увага приділятиметься природничій та екологічній освіті.

Отже, цей рік буде не менш складним, ніж той, коли ваші діти стали першокласниками. Здолати всі труднощі та перешкоди, зробити цей період у житті дітей цікавим та щасливим ми зможемо тоді, коли станемо з вами однодумцями та союзниками, а не суперниками чи противниками. 

Немає коментарів:

Дописати коментар